Strona Główna www.fantastyka.com.pl
Forum miłośników fantastyki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Indy to chyba tutaj?
Autor Wiadomość
uncle_Andzelm 
Użytkownik

Wysłany: 02-09-2004, 19:46   Indy to chyba tutaj?

Wynoszę pod niebiosa wspaniałą Stopklatkę. Oto kolejna, zaczerpnięta z niej wiadomość dnia: Indiana Jones IV . Wygląda na to, że imiennik starej suczki Seana powróci i to jest nadzieja, że w wielkim stylu.
Właściwie to chyba raczej Kino Nowej Przygody, ale jak się uprę to podejmuję się was przekonywać, że jest to Fantastyka i to na prawdę przez duże "F"!!!

Admin 
Administrator

Wysłany: 02-09-2004, 20:14   

Co do Żywota Briana to raczej nie miałem wątpliwości. Ale Indy ??? To już chyba przesada... Lepiej miej solidne argumenty bo niedługo każdy film przygodowy będziemy zaliczać do fantastyki. To, że nie jest oparty na faktach nie świadczy, że to fantastyka.

uncle_Andzelm 
Użytkownik

Wysłany: 03-09-2004, 15:35   Błyskotliwa i genialna obrona wujcia

Panowie, podsumujmy fakty: w części I Indy szuka Arki Przymierza, znajduje ją ona strzela ze swojej armaty kasując faszystów (w części III to samo tylko, że tyczy Graala) - klasyczna fabuła np. fantasy - poszukiwania arefaktu o wielkiej mocy, albo po to żeby go zniszczyć, albo ocalić przed wpadnięciem w łapy tych złych. W II równie klasyczna fabuła - walka ze złym czarnoksiężnikiem, który zamienia ludzi w zombie, a jak nie zamienia to wyjmuje im podroby... A to, że świat w którym się to dzieje, to niby nasza historyczna rzeczywistość, też dla fantastyki nie pierwszyzna, mało to takich? :mrgreen:

sol 
Moderator

Wysłany: 27-10-2004, 18:46   

Bez wnikania czy Indy powinien się znaleźć na naszym forum czy nie, ja również podzielam radość z faktu, że ponownie pojawi sie na ekranach. Mało tego właśnie przeczytałam, że i tu cyt.:
Cytat:
"Polski dystrybutor czwartego Indiany Jonesa właśnie zamieścił ten tytuł w swoich planach na 2006 roku."

sol 
Moderator

Wysłany: 28-05-2008, 13:43   

Mamy rok 2008... doczekaliśmy się powrotu naszego podstarzałego bohatera. Jaki jest dziś po latach? Uroczy i zabawny. I te nawiązania do poprzednich części, żarty z wieku Indiany... I wszystko byłoby super gdyby nie amerykańska łopatologia i przegięcie na koniec, o którym nie mogę napisać. :roll:
Do tego mam nadzieję, że pałeczki nie przejmie syn Indiany. A nawet jeżeli to chyba będzie można sobie darować pójście do kina.

Trojan 
Użytkownik

Wysłany: 29-05-2008, 01:24   

w zasadzie temat bardzo pokrewny. skarb narodów 2.
film dla wielbicieli USA
Nasz głowny bohater tym razem odkrywa złote miasto. gdzie ? w usa, środkowy stan, tak bardziej na pólnoc - w dakocie południowej - dokładniej? pod górą rushmore.
tam znajduje się złote miasto olmeków...
inne wazne informacje ? - tajna księga prezydentów - gdzie mamy wszytskie tajemnice usa opisane (strefa 51, kennedy, lądowanie na księzycu itd...)
i będzie prawdopodobnie kolejna część, str 47

mój pomysł na scenariusz: trzeba odnaleźć 2 nagie miecze, te które siedzący byk wbił w ziemie aby dodać custerowi animuszu

ps. głowny bohater Skarbu Narodów mógłby byc synem Indiany Jonesa

Odpowiedz do tematu