Strona Główna www.fantastyka.com.pl
Forum miłośników fantastyki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Baśnie, bajki, bajeczki
Autor Wiadomość
sol 
Moderator

Wysłany: 20-10-2004, 23:10   Baśnie, bajki, bajeczki

Właśnie wróciliśmy z kina z "Rybek z ferajny". Grafika urywa głowę, nie powiem gdzie... Fenomenalnie przetłumaczony i dostosowany do naszej rzeczywistości tekst, rybki mają twarze aktorów, którzy w orginale podkładają głosy i wogóle jest cudowny. 1,5 godziny naprawdę SUPER zabawy. :lol:

skoti 
Moderator

Wysłany: 21-10-2004, 01:02   

czyli niestety nie ma efektu zaskoczenia? tak? film wtorny i nic nowego nie wnoszacy - jedyne do czego sie nadaje to czysta rozrywka i relaks... czyli po prostu zawialo nuuuudaaaaaaa....

Admin 
Administrator

Wysłany: 21-10-2004, 02:35   

No to albo czysta rozrywka i relaks albo nuda. Ja to odebrałem jako rozrywkę i relaks i bynajmniej nie jak nuuuuudę. Czy rozrywka i relaks po ciężkim dniu pracy to coś złego?
Tym bardziej, że na taki film idzie się właśnie w tym celu.
Pewnie gdybym miał nastrój na rozterki intelektualne to wybrałbym inny film, a tak miałem okazję zobaczyć solidne rzemiosło, które spełniło zadanie, do którego zostało stworzone :)

skoti 
Moderator

Wysłany: 21-10-2004, 13:41   

A czy ja pisze, ze to zle? Kazdy ma prawo do rozrywania sie w taki sposob, w jaki mu najbardziej pasuje. Natomiast mnie zadziwia troche fenomen tego, ze powtarzajace sie kalki dalej bawia. Jakos rzemioslo zawsze mi sie kojarzy z czyms uzytecznym, wrecz niezauwazalnym jak to jest. Ale smiac sie po raz 10ty z tego samego? Nuuuudaaaaaa!!!

Szarlej 
Użytkownik

Wysłany: 08-04-2005, 20:08   

spostrzegłem ze postacie ze shreka tez maja twarze podobne do aktorów podkładajacych głos w wersji polskiej przynajmniej w 25%....czy widzieliscie moze aktorkę która podkładała głos pod księzniczkę Fione w wersji polskiej?jakby cos dajcie linka z fotką

sol 
Moderator

Wysłany: 27-10-2009, 11:00   

Wreszcie znów na ekranach ładna, ciekawa, wzruszająca i do tego mądra animacja. Polecam Odlot, a już szczególnie 3D.
Krótko o fabule - emerytowany sprzedawca baloników musi przenieść się do domu starców. W dniu, w którym ma się to stać setki baloników wzbijają jego dom w niebo wraz z pasżerem na gapę - małym skautem. Dziadek rusza ku wielkiej przygodzie, o której całe życie marzył wraz ze swą zmarłą żoną.
Mogę tylko powtórzyć przymiotniki użyte na początku. Polecam. :)

Dzz 
Użytkownik

Wysłany: 27-10-2009, 16:39   

A ja poczekam na wersje dvd, jakos nie mam ochoty na to isc.
Teraz czekam na Opowiesc Wigilijna. Zapowiada sie ciekawa animacja. To samo tyczy sie Alicji w Krainie Czarow. W tym pierwszym wypadku, bedzie to ta sama animacja, co w Ekspresie Polarnym, a Alicja...Bedzie zrobiona tak samo, jak Beowulf.

Odpowiedz do tematu