Temat stary, a ja odświeżę
Czytałem już kilka pozycji Diaczenków a między innymi "Vita Nostra", "Każń" ale o Czasie Wiedźm jeszcze nie słyszałem, a czytając recenzje bardzo mnie zaintrygowała.
Ogólnie odnośnie Diaczenków gorąco Polecam Kaźń, gdzie akcja dzieje się w czasach teraźniejszych, a naszą główną bohaterką jest 30 paro letnia kobieta wykładająca Literaturę na Uniwersecie, pewnego dnia zgłaszają się do niej dwaj agenci informujący o tym że jej były mąż został uwięziony w równoległym świecie swojego autorstwa.
Bohaterka decyduje się udać w misji ratunkowej swojemu ex małżonkowi, niestety może iść tylko sama ponieważ przejście do alternatywnego świata jest zaprogramowane wyłącznie na nią.
By dojść do swego męża bohaterka musi przejść przez 4 równoległe światy gdzie w każdym z nich jest ukryte przejście do następnego.
Wszystko wydaje się proste dopóki nie zostaje w 1 świecie aresztowana za wielokrotne morderstwa
Książka jest świetna, i pokazuje nam wszystkie możliwe zachowania człowieka w niebezpiecznych sytuacjach.
Również polecam Vita Nostra i Rytuał który jest nazywany Coelho wschodu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum