Strona Główna www.fantastyka.com.pl
Forum miłośników fantastyki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Seriale, seriale i seriale :)
Autor Wiadomość
Avecave 
Użytkownik

Wysłany: 09-03-2010, 12:33   Seriale, seriale i seriale :)

Witam !

Ten post powstaje z dwóch powodów z ciekawości i ciekawości... no może jeszcze trochę z nudów :)
Mianowicie: Z ciekawości co sądzicie o serialach sf (o poszczególnych i ogólnie) i ciekawości czy może znacie jakieś warte polecenia.

Widziałem:

Farscape
Gorąco polecam, pierwszy sezon średni ale reszta naprawdę git.

Stargate SG1
Jak dla mnie jeden z lepszych seriali sf.

Stargate Atlantis
Niestety krótszy niż sg1 ale moim zdaniem równie zajmujący.

Stargate Universe
Nakręcono dopiero 10 odcinków, ale zapowiada się zdecydowanie ciekawie. Niestety zerwano z klimatem poprzednich SG ale za to zbliżono do BSG.

BSG
Świetne efekty, fabuła, gra aktorska itd. Jak dla mnie przyszłość seriali sf jeżeli chodzi o realizacje.

Babylon 5 (i cała rodzinka)
Mam zdecydowanie mieszane uczucia. Z tego co wyczytałem w różnych dziwnych i mniej dziwnych miejscach jest to (jak wielu twierdzi) najlepszy serial fs. Podbudowany tą krzepiącą myślą ściągnąłem ochoczo ten serial i.... srogo się zawiodłem. Owszem, nie jest zły ale mianem wiekopomnego dzieła na pewno bym go nie określił.

Space Above and Beyond
Tylko 1 sezon, niektórzy zachwalają - jak dla mnie jako tako..

Andromeda
Całkiem niezły pomysł całkiem nieźle spaprany, ale da się przeżyć

Lexx
Nawet nie wiem jak to opisać :D Są o ile się nie mylę 4 sezony z czego pierwszy składa się 3 albo 4 pełnometrażowych filmów, które są po prostu chore (zresztą całość jest co najmniej dziwna). Polecam tylko i wyłącznie pierwszy sezon.

Star Trek
Generalnie nic z tej materii do mnie nie trafia. Nierealność tego świata jest porażająca. Widziałem co prawda tylko 1 sezon Voyagera i jakieś fragmenty z innych serii ale w zupełności mi to wystarczyło... Chyba, że się mylę ?

SeaQuest
Kiedyś puszczali go na RTL7 (chyba). Wtedy bardzo mi się podobał. Jeżeli macie równie miłe wspomnienia to nie próbujcie go ponownie oglądać, powtarzam NIE PRÓBUJCIE.

Lost
Aż głupio mi go tu wymieniać, no ale cóż... Podobnie jak Andromefa - naprawdę fajny pomysł, ale ta telenowela, która z niego wyszła jest... sam nie wiem jaka... niesmaczna ?

Pozdrawiam i czekam na komentarze :)

sol 
Moderator

Wysłany: 10-03-2010, 06:25   

Wystarczyło spojrzeć kilka wątków niżej - http://www.fantastyka.com...topic.php?t=126

Avecave 
Użytkownik

Wysłany: 17-03-2010, 21:14   

Patrzyłem, czytałem. Polecam to samo, jak dla mnie tematy się nie pokrywają... Dzięki za "wyrażenie" swojego zdania...

Odpowiedz do tematu