Wysłany: 09-03-2010, 12:33 Seriale, seriale i seriale :)
Witam !
Ten post powstaje z dwóch powodów z ciekawości i ciekawości... no może jeszcze trochę z nudów
Mianowicie: Z ciekawości co sądzicie o serialach sf (o poszczególnych i ogólnie) i ciekawości czy może znacie jakieś warte polecenia.
Widziałem:
Farscape
Gorąco polecam, pierwszy sezon średni ale reszta naprawdę git.
Stargate SG1
Jak dla mnie jeden z lepszych seriali sf.
Stargate Atlantis
Niestety krótszy niż sg1 ale moim zdaniem równie zajmujący.
Stargate Universe
Nakręcono dopiero 10 odcinków, ale zapowiada się zdecydowanie ciekawie. Niestety zerwano z klimatem poprzednich SG ale za to zbliżono do BSG.
BSG
Świetne efekty, fabuła, gra aktorska itd. Jak dla mnie przyszłość seriali sf jeżeli chodzi o realizacje.
Babylon 5 (i cała rodzinka)
Mam zdecydowanie mieszane uczucia. Z tego co wyczytałem w różnych dziwnych i mniej dziwnych miejscach jest to (jak wielu twierdzi) najlepszy serial fs. Podbudowany tą krzepiącą myślą ściągnąłem ochoczo ten serial i.... srogo się zawiodłem. Owszem, nie jest zły ale mianem wiekopomnego dzieła na pewno bym go nie określił.
Space Above and Beyond
Tylko 1 sezon, niektórzy zachwalają - jak dla mnie jako tako..
Andromeda
Całkiem niezły pomysł całkiem nieźle spaprany, ale da się przeżyć
Lexx
Nawet nie wiem jak to opisać Są o ile się nie mylę 4 sezony z czego pierwszy składa się 3 albo 4 pełnometrażowych filmów, które są po prostu chore (zresztą całość jest co najmniej dziwna). Polecam tylko i wyłącznie pierwszy sezon.
Star Trek
Generalnie nic z tej materii do mnie nie trafia. Nierealność tego świata jest porażająca. Widziałem co prawda tylko 1 sezon Voyagera i jakieś fragmenty z innych serii ale w zupełności mi to wystarczyło... Chyba, że się mylę ?
SeaQuest
Kiedyś puszczali go na RTL7 (chyba). Wtedy bardzo mi się podobał. Jeżeli macie równie miłe wspomnienia to nie próbujcie go ponownie oglądać, powtarzam NIE PRÓBUJCIE.
Lost
Aż głupio mi go tu wymieniać, no ale cóż... Podobnie jak Andromefa - naprawdę fajny pomysł, ale ta telenowela, która z niego wyszła jest... sam nie wiem jaka... niesmaczna ?
Pozdrawiam i czekam na komentarze
_________________ Dlaczego tak ? ... a dlaczego nie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum